Ühe pildi sellest, kui elav on võru keel, saab huviline 6. novembri õhtul Võru kultuurimajas Kannel, kus tähelepanu pälvivad korraga nii kirjasõna, luule, muusika kui ka film. Peoõhtu algus on kl 17.30.

Selle aasta võru keele nädalal jõuab lugejani trükisoe raamat “Võrukeelseid vanasõnu. Keelekastja käsiraamat”. Huvilised on oodatud esitlusele. Raamatu koostaja Urmas Kalla räägib õhtul natuke sellest, miks raamat sai just selline. Millise pilguga vaatavad uued (loe: noored) inimesed vanadele sõnadele, näitab Võru draamastuudio kavaga “Seosama vana joro”. Lavale aitas selle seada Tarmo Tagamets. Veelgi rõõmsamaks teevad õhtu Kaisa Kuslapuu võrukeelsed laulud ja torupillimäng.

Kell 19 on kõik oodatud Kandle teatrisaali filmiõhtule, et piiluda maailmadesse, mis on jäänud kaamerasilma ette.

Võru keele nädalaks on selgunud Artur Adsonile pühendatud luulelugemise võistluse parimad. Elu keerdkäikude tõttu korraldati võistlus sel aastal videovormis, mitte elava luuleesitusena. Parimad luuleklipid mängitakse ette suurelt ekraanilt.

Seejärel saavad huvilised kokku režissöör Anna Hintsiga, kes toob Võrru oma kaks lühifilmi – “Jää” ja “Vaba maa”. Tasub vaatama tulla: film “Jää” on korjanud festivalidelt üle Euroopa 14 auhinda. “Vaba maa” on filmitud Vana-Võrumaal ja rollides on näha kohalikke inimesi. Peoõhtu lõpetab Kerli Kirch Schneideri lühifilm “Virago”, mis on üles võetud Haanjas, Vastse-Roosas jm. Film on pälvinud palju tähelepanu ja see esitatakse Oscarile.

Sissepääs on tasuta!

 

Kaile Kabun,

Võru Instituudi projektijuht

tel 525 3215, kaile.kabun@wi.ee

Jagamine