Võrukeelse luule esitamise võistlusele on oodatud kõigi Vana-Võrumaa lasteaedade ja koolide õpilased. Iga osaleja esitab ühe Artur Adsoni või mõne teise võrukeelse autori luuletuse. Esinemise pikkus ei tohi ületada viit minutit. Hindamine toimub neljas vanusegrupis: lasteaed-I kl, II-IV kl, V-IX kl, X-XII kl. Kui lasteaialapsi ei tule esinema, on vanuserühmaks I-IV klass. Ootame osalema lasteaia/kooli parimaid üksikesinejaid või kuni 5-liikmelisi rühmi. Igas vanusegrupis saab osaleda ühest lasteaiast/koolist kaks esinejat või kava. Luuletus tuleb esitada peast.

 

Traditsiooniks saanud Sänna trubaduurile pühendatud võrukeelse loomingu esitamise võistluse mõte on meenutada Artur Adsonit (1889-1977) ja tutvustada teiste kirjanike võrukeelset loomingut. Esimene luulevõistlus toimus Sännas 1999. aastal ja oli pühendatud luuletaja 110. sünniaastapäevale. Tänavu toimub luulelugemise võistlus 21. korda. Lisaks võistlusele toimub osalejatele ja õpetajatele  väike töötuba Artur Adsoni luule paremaks mõistmiseks ja esitamiseks.

 

 

 

LUULELUGEMISVÕISTLUSE LÕPPVOOR TOIMUB

kolmapäeval, 8. mail 2024 kell 11.00

Sänna mõisas.

 

Parimad luulelugejad saavad auhinnad.

 

Koolidel palume osavõtt (osavõtja nimi, klass/vanus ja kool/lasteaed ning juhendava õpetaja nimi, kontaktandmed; esitatava luuletuse pealkiri, autor) registreerida Võru Instituudis (tel 5175174 või meilile kadri.ugur@wi.ee)  3. maiks 2024.

 

Ettevõtmist toetavad Võro Instituut,  MTÜ Sänna Kultuurimõis, Eesti Kultuurkapital ja  Isejutt OÜ

Jagamine