Sel aastal peetakse võru keele nädalat 6.–12.11.

Võru instituut kutsub 2.–7. klassi õpilasi võru keele nädalal 7. novembril Võru lasteraamatukokku (Jüri 54, Võru) võru keeles ettelugemise päevale „Kullõ, ma loe sullõ!”. Üritus algab kell 13.

Osavõtust tuleb teatada hiljemalt 3. novembril e-kirjaga kaile.kabun@wi.ee. Pange kirja õpilase nimi, kool, klass, teksti pealkiri ja autor.

Ootame kooli ühest klassikomplektist ühte ettelugejat.

Palume ettelugejal proosapala enne kodus/koolis välja valida ja kui vaja, ka lugemist harjutada.

Hea õpetaja, laste abistaja, arvestage teksti väljavalimise juures sellega, et ettelugemine ei võtaks üle 3 minuti! Niisugust ajalimiiti on tarvis selleks, et kuulaja ära ei väsiks. Kui meelepärane tekst on liiga pikk, siis peaks seda kuidagi lühendama (jätke mõni lõik välja vms).

Teksti võib ise välja otsida, aga meie soovitus on võtta lugemispala viimase viie aasta „Mino Võromaa” kogumikust (25–29) või võrukeelsetest Tähekestest. Raamatuid ja Tähekeisi saate laenata kas või Võru instituudist.

Ettelugemise päeval tuleb raamat, ajakiri või ajaleht lugejal endal kaasa võtta. Hõikame ettelugeja nime järgi välja, aga palume tal pealkira ise öelda või kui on soov, sellest ka jutustada, miks ta lugeja niisuguse jutu valis.

Ettelugejaid kuulab heatahtlik kirjandussõprade kogu. Lugemist hinnatakse kahes vanuserühmas: 2.–4. ja 5.–7. klass.

 

Erilist tähelepanu pööratakse:

heale lugemisoskusele;

võru keele hääldamisele;

oskusele kuulajat haarata ja oma jutt talle arusaadavaks teha;

kindlusel ja julgusele.

 

Kõik osalejad saava tänukirja ja paremad ka väikse auhinna.

 

Rohkem infot saab telefoni 525 3215 pealt (Kaile Kabun).

 

Jagamine